#recuperemElSentitComú
Programa electoral

Junts per Palafrugell ha organitzat el debat “Parlem de cultura”, conduït pel seu candidat a l’alcaldia, David Martín, i la número 5, Esther Beyret.

12 d'abril de 2023

Aquest dimarts 11 d’abril al vespre a la sala d’actes de Can Genís s’ha organitzat el debat “Parlem de cultura” on els assistents han pogut dir la seva en un debat obert. 

Els assistents eren representants de les moltes entitats i associacions de l’àmbit cultural del nostre municipi, però també professionals d’aquest mateix àmbit, i han pogut aportar els seus punts de vista sobre molts dels temes dels quals s’ha debatut en les quasi 2 hores de durada de l’acte.

S’han pogut copsar, per tant, una sèrie de necessitats, i també propostes, de les quals la candidatura de Junts per Palafrugell en pren nota per tal d’acabar d’elaborar el programa electoral:

- Creure’s la cultura també significa que tingui el seu espai dins el govern municipal ben definit, una estructura definida i uns recursos suficients.
- Hi ha una gran necessitat d’espais per a les entitats.
- Es copsa la necessitat de redefinir el model cultural per tal de diferenciar la cultura de l’espectacle i donar suport i acompanyament a la cultura creativa, local i de petit format.
- Hi ha una gran necessitat de recolzar el jovent en iniciatives culturals com poden ser festivals.
- Dels molts espais disponibles que té l’Ajuntament, es demana donar-hi una sortida i un ús, per a l’àmbit cultural o d’altres.
- Cal consciència sobre el patrimoni natural en tant que també és patrimoni cultural.
- Falta de suport a les entitats des de l’Ajuntament, en tant que generadores d’activitats en format de voluntariat.
- Potenciar la cultura des de la base i des de la formació i educació: aula de teatre, aula d’art, …
- Apostar per les Festes de Primavera, des de Cultura de l’Ajuntament, posant els recursos i organització necessaris. Cal, també, fer de la Festa Major i les festes dels barris, nuclis i pobles les veritables festes populars -i transversals i per a tots els públics- que es mereixen els veïns i veïnes.
- Potenciar les festes populars i fer-les més atractives a un públic més divers.
- Coordinar millor l’agenda de les diverses iniciatives culturals del municipi tant des de l’àmbit privat com públic.

Últimes notícies

2 de maig de 2023
David Martín, l’alcaldable de Junts per Palafrugell, presenta el programa electoral amb què pretén “recuperar la millor versió de Palafrugell, per a la seva gent”.

Aquest divendres 28 d’abril l’alcaldable de Junts per Palafrugell, en David Martín, ha presentat el programa electoral amb el qual concorrerà la candidatura que encapçala a les eleccions del 28 de maig. 

Llegir més
26 d'abril de 2023
10 propostes, per recuperar el sentit comú.

Aquest dimecres 26 d’abril l’alcaldable de Junts per Palafrugell, en David Martín, ha presentat les 10 propostes, per recuperar el sentit comú, que en paraules seves “ens fa diferents, ens fa únics i és la demostració que venim a fer-ho diferent”. 

Llegir més
Veure més
crossmenuchevron-down
×