#recuperemElSentitComú
Programa electoral

,

David Martín: “amb aquesta Llei aprovada al Parlament l’Ajuntament tindrà eines per actuar contra les ocupacions delinqüencials i, d’aquesta manera també fer-ne ús social d’aquests habitatges desallotjats”.

25 de febrer de 2023

Divendres 24 de febrer, l’alcaldable de Junts per Palafrugell, David Martín, i l’exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, han ofert una roda de premsa per parlar de les ocupacions delinqüencials i dels canvis legislatius que, a proposta del grup parlamentari de Junts per Catalunya, s’han aprovat al Parlament.

L’exconsellera ha explicat com amb la modificació del Codi Civil de Catalunya i de la Llei de l’Habitatge, ara els Ajuntaments podran requerir als propietaris grans tenidors d’habitatges ocupats delinqüencialment, i sense títol habilitant, per tal que demanin al jutjat el desallotjament. “Si després d’un mes no hi ha hagut cap moviment per part d’aquest gran tenidor -habitualment una entitat financera-, serà llavors quan l’alcalde o alcaldessa podrà personar-se al jutjat per demanar el desallotjament d’aquest habitatge ocupat delinqüencialment”. L’exconsellera afegia “a més, els canvis també permetran que l’Ajuntament, un cop desallotjat per ordre judicial, pugui fer-ne ús social durant set anys”.

L’alcaldable remarcava “ara els Ajuntaments si tindran eines amb les quals afrontar un problema que genera greus perjudicis i alarma social, i podran demanar directament als jutjats el desallotjament d’aquell habitatge ocupat delinqüencialment”.

“A Junts proposem revisar el parc d’habitatge de protecció oficial existent i la seva situació i preveure’n l’augment, millorar la mediació i l’acompanyament entre propietaris i la població més vulnerable, donant així resposta a les diverses realitats i necessitats quant a l’habitatge que tenim a Palafrugell: problemes en l’emancipació dels joves, situacions de persones que viuen soles -sobretot gent gran-, famílies monoparentals, etc.” afegia l’alcaldable.

En David Martín tancava la roda de premsa “a Junts per Palafrugell donarem resposta a totes aquestes problemàtiques d’una forma seriosa, solvent i diligent -amb la necessària col·laboració de les administracions supramunicipals- en tant que l’Ajuntament és l’administració més propera al ciutadà i la responsable d’afrontar aquestes realitats”.

Últimes notícies

2 de maig de 2023
David Martín, l’alcaldable de Junts per Palafrugell, presenta el programa electoral amb què pretén “recuperar la millor versió de Palafrugell, per a la seva gent”.

Aquest divendres 28 d’abril l’alcaldable de Junts per Palafrugell, en David Martín, ha presentat el programa electoral amb el qual concorrerà la candidatura que encapçala a les eleccions del 28 de maig. 

Llegir més
26 d'abril de 2023
10 propostes, per recuperar el sentit comú.

Aquest dimecres 26 d’abril l’alcaldable de Junts per Palafrugell, en David Martín, ha presentat les 10 propostes, per recuperar el sentit comú, que en paraules seves “ens fa diferents, ens fa únics i és la demostració que venim a fer-ho diferent”. 

Llegir més
Veure més
crossmenuchevron-down
×